Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleiding Versterk het veiligheidsgedrag in uw onderneming

Hoe betrekt u uw medewerkers bij het systeem en de waarden van uw bedrijf? Deze opleiding leert u veiligheidsgedrag op een positieve manier te benaderen.

health & safety

Over deze oplossing

Systemen en processen werken pas als ze door mensen worden gedragen en er betrokkenheid ontstaat. Dat is de enige manier om restrisico’s verder te reduceren. Maar hoe betrekt u uw medewerkers bij het systeem en de waarden van uw bedrijf? Hoe creëert u gedragsverandering, zodat uw medewerkers zich mee verantwoordelijk voelen om veilig gedrag blijvend te vertonen?

De opleiding

De ISO-normering legt meer en meer de focus op medewerkersparticipatie, leiderschap en betrokkenheidsmanagement. Deze opleiding geeft u dan ook inzichten, kennis en praktische handvatten rond de impact van gedrag op veiligheidsbewustzijn. U leert drempelverlagend te communiceren met uw medewerkers en veiligheid op een positieve en praktische manier te benaderen.

Programma

De volgende thema's komen aan bod:

  • Wat is de samenhang tussen processen (techniek), systemen (organisatie) en cultuur (gedrag)?
  • Hoe maakt u van veiligheid een verantwoordelijkheid van iedereen?
  • Wat betekent 'leiderschap op elk niveau' met betrekking tot veiligheid?
  • Hoe creëert u een buy-in rond gedragsverandering?
  • Wat zijn de voorwaarden voor gedragsverandering met betrekking tot veiligheid?
  • Wie heeft er welke rol in de veiligheidscultuurverandering?
  • Hoe communiceert u over veiligheid: hoe implementeert u 'veiligheidstaal' op de werkvloer, zodat iedereen zich aangesproken voelt?
  • Hoe gaat u om met weerstand tegen veiligheidsgedrag?
  • Hoe rolt u een mogelijk projectplan uit? Wat zijn de praktische handvatten, do's en don'ts?
  • Hoe implementeert u het RACI-proces om borging en draagvlak te creëren?

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Infosessie CAO 100 - Alcohol, drugs & tabak

Tijdens een interactieve presentatie krijgen uw medewerkers alle informatie over het alcohol- en drugsbeleid dat in uw onderneming van toepassing is.

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Basisopleiding preventieadviseur niveau 3

Elke organisatie is verplicht om een interne preventieadviseur aan te stellen. Deze zesdaagse opleiding geeft u basiskennis over welzijn en veiligheid.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...