Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleiding "aanpakken van conflicten en verbale agressie/omgaan met agressief gedrag"

Doordacht reageren kan verbale conflicten en agressie ontmijnen, zelfs zonder dat we van standpunt veranderen. Dat is wat u leert in deze opleiding.

well-being

Over deze oplossing

In onze professionele omgeving communiceren we voortdurend en allemaal verzeilen we wel eens in conflictsituaties. Onze gesprekspartner kan verbaal aanvallend of beledigend uit de hoek komen, frustraties ventileren of zelfs dreigementen uiten. Als we in zo'n situatie intuïtief reageren, lopen we het risico dat het dispuut escaleert. Dat is nadelig voor alle betrokkenen. Doordacht en rationeel reageren kan het conflict ontmijnen, zelfs zonder dat we van standpunt veranderen. Dat is wat u leert in deze opleiding.

Doelstelling

Als resultaat van deze opleiding kunt assertief en preventief omgaan met verbale conflicten. Meer specifiek leert u:

  • Inzicht krijgen in het ontstaan en de escalatie van (verbale) conflicten.
  • Vormen van (verbale) agressie herkennen.
  • Gepast assertief communiceren om verbale conflicten te voorkomen of te ontmijnen.

Programma

  • Korte inleiding op het communicatiemodel.
  • Oorzaken van verbale conflicten.
  • Kenmerken van escalatie.
  • Preventieve communicatietechnieken.
  • Principes van gepaste assertieve reactie in de verschillende stadia van een verbaal conflict.
  • Tips om bij een verbaal conflict de lont uit het kruitvat te halen.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Basisopleiding vertrouwenspersoon

Tijdens deze basisopleiding leert u de vaardigheden die u nodig hebt om uw functie als vertrouwenspersoon met zelfvertrouwen uit te voeren.

Change management

Ingrijpende veranderingen realiseren is een van de meest complexe opdrachten voor managers. Attentia begeleidt u graag bij het change management proces.

Corporate vitality beleid

Attentia voorziet een interactieve, didactische aanpak om uw medewerkers enthousiast te maken over hun energie, gezondheid en persoonlijke groei.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2020

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...