Overslaan en naar de inhoud gaan

HR Scan

Met de HR-scan van Attentia detecteert u hiaten in uw sociale documenten en verkleint u de risico's bij inspectie. Zo garandeert u een veilige werkomgeving.

hr
payroll

Over deze oplossing

Bent u zich bewust van de wettelijke verplichtingen voor een veilige en gezonde werkomgeving? Doorstaan uw sociale documenten de toets van sociale wetgeving en personeelsfiscaliteit? Met de HR-scan van Attentia detecteert u hiaten in uw documenten en verkleint u de risico’s bij inspectie. Zo weet u perfect waar u staat op het vlak van veiligheid, welzijn en verloning.

Een gezonde en veilige werkomgeving

De HR-scan van Attentia loodst u moeiteloos door de finesses van de welzijnswetten. Door veiligheidsrisico's correct in te schatten en aan te pakken biedt u uw medewerkers een veilige en gezonde werkomgeving. Bovendien weet u na de scan of uw sociale documenten in regel zijn met de sociale en fiscale wetgeving, en weet u perfect waar u aan toe bent. U kunt niet alleen rekenen op een grondige doorlichting, wij gaan samen met u ook op zoek naar oplossingen en stellen een actieplan op maat op. We identificeren de noden in uw bedrijf op het vlak van Payroll, HR, Reward, processen en juridische aspecten. In functie daarvan zetten wij de nodige experts in om uw situatie te analyseren en te optimaliseren.

Wat doen wij?

Voor het luik ‘welzijn’ van de HR-scan komt een preventieadviseur een halve dag naar u toe. Hij stelt een basis-risicoanalyse op en inventariseert de knelpunten. Daarvan krijgt u een schriftelijk verslag. Daarna stellen wij de maatregelen voor die de basis vormen voor uw Globaal Preventieplan (vijfjaarlijks) en uw Jaarlijks Actieplan. Onze sociaal-juridische experts gaan dieper in op uw arbeidsovereenkomsten, arbeidsreglement, policies, kostenvergoedingen en de verschillende looncomponenten. Na analyse van die documenten krijgt u een beknopt verslag met de belangrijkste vaststellingen en mogelijke sancties. Wij stellen oplossingen voor en doen gerichte voorstellen om te optimaliseren.

Wat levert het u op?

Met de HR-scan van Attentia weet u waar u staat en waar u naartoe moet, zowel qua veiligheid, welzijn als verloning. U kent de eventuele risico’s en schadeclaims en u kunt proactief bijsturen met kennis van zaken. Op die manier bent u optimaal voorbereid op sociale controles. Bovendien garandeert u uw medewerkers een veilige en gezonde werkomgeving waarin alle (sociale) wettelijke verplichtingen correct nageleefd worden.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Aansluiting sociaal secretariaat

Loonadministratie en arbeidswetgeving zijn tijdrovend en complex. Sluit daarom aan bij Attentia sociaal secretariaat: een samenwerking zoals ú dat wilt.

Arbeidsreglement & policies

Met ons uitgebreide aanbod van arbeidsreglementen en policies kunt u sneller en beter aan de slag. Schaf de modeldocumenten makkelijk aan in onze webshop!

Basisopleiding sociaal recht

Een diepgaande kennis van de sociale wetgeving is een must voor elke payroll- of HR-medewerker. In onze opleiding komen alle relevante aspecten aan bod.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2022

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 157 oplossingen...