Overslaan en naar de inhoud gaan

CAO 104: werkgelegenheidsplan oudere medewerkers

Ondernemingen met meer dan twintig medewerkers zijn verplicht om een werkgelegenheidsplan voor oudere medewerkers op te stellen. Attentia kan u daarbij helpen.

well-being
hr

Over deze oplossing

Het is onvermijdelijk dat we langer moeten werken. Werkgevers vervullen daarom een belangrijke rol in het aanbieden en organiseren van 'werkbaar werk'. Iedere werkgever met meer dan twintig medewerkers moet jaarlijks een werkgelegenheidsplan opstellen om 45+ medewerkers flexibel, wendbaar, vitaal én gemotiveerd te houden. De zoveelste administratieve last? Zeker niet! Het plan is een gelegenheid om uw HR- en Well-beingbeleid te optimaliseren én uw oudere medewerkers gemotiveerd te houden. Attentia kan u daarbij helpen met acties op het vlak van welzijn, gezondheid, verloning en arbeidsvoorwaarden voor uw medewerkers.

Goldies: een programma dat past binnen het globale HR- én Welzijnsbeleid

Dit speciale programma om 45-plussers gelukkig en gemotiveerd aan het werk te houden heeft hun duurzame inzetbaarheid als hoofddoel. Maar acties gericht op een specifieke doelgroep hebben pas zin als ze passen binnen de volledige HR- en welzijnsaanpak met het oog op werkbaar werk. Attentia gaat daarom voor een allesomvattend plan op basis van onze ruimte expertise rond welzijn, vitaliteit en HR-structuren.

Hoe werkt het?

Vooraf houden we een verkennend gesprek met u om af te stemmen welke problemen u wilt aanpakken. Op die manier bepalen wij welke Attentia-consultants u het best van dienst zouden zijn om samen met u een analyse en strategie uit te tekenen. Dat kunnen bijvoorbeeld corporate-vitalityconsultants of stressmanagementconsultants zijn, maar ook strategic-rewardconsultants of tax & legalconsultants. Uiteraard kan dat in de loop van het project veranderen als de strategie duidelijker wordt. Het is dan ook geen probleem om onze experts flexibel in te zetten.

Het traject

We beginnen het traject met een analyse van het beleid en de cultuur in uw onderneming. Dat doen we op basis van data-analyse (absenteïsme, verloning, uitstroom, enz.), interviews met stakeholders (bijvoorbeeld de leidinggevenden van de 45+ medewerkers) en de 45+ medewerkers zelf. Uiteraard peilen we ook naar de evaluatie van het vorige werkgelegenheidsplan.

De analysefase resulteert in een SWOT en een nulmeting van een aantal belangrijke KPI's, zoals de kosten van absenteïsme en arbeidsongevallen. Op basis van de analyse schrijven we samen met u een visie uit. Welke richting wilt u uit met het werkgelegenheidsplan? Hoe past dat binnen uw globale HR-beleid? Daarna werken we de concrete strategie uit met aandacht voor korte- en langetermijndoelstellingen. Als het nodig is, helpen we uw HR-directeur of IPA om een buy-in te krijgen voor het plan op het niveau van het directiecomité of andere organen. We ondersteunen ook de interne communicatie.

Op basis van de strategie kiezen en plannen we de noodzakelijke acties. Uiteraard staat Attentia ook in voor de implementatie van uw actieplan.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

e-learning Beeldschermwerk

De Attentia e-learning voor beeldschermwerkers is laagdrempelig en helpt uw medewerkers te sensibiliseren omtrent ergonomie. Dit op een speelse en leuke manier.

Infosessie CAO 100 - Alcohol, drugs & tabak

Tijdens een interactieve presentatie krijgen uw medewerkers alle informatie over het alcohol- en drugsbeleid dat in uw onderneming van toepassing is.

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...