Overslaan en naar de inhoud gaan

Verslaving (alcohol, drugs en medicatie)

Stoppen met roken, drinken of drugs is niet gemakkelijk, al helemaal niet zonder begeleiding. Attentia helpt uw medewerkers graag om van hun verslaving af te komen.

well-being

Over deze oplossing

Stoppen met roken, drinken of drugs is niet gemakkelijk, al helemaal niet zonder begeleiding. Attentia helpt uw medewerkers graag om van hun verslaving af te komen.

Hoe werkt het?

Tijdens een individueel gesprek bespreken we de volgende punten met de medewerker die wil stoppen met roken:

  • "Ben ik gemotiveerd om te stoppen?"
  • "Wat is mijn 'verslavingsgeschiedenis'?"
  • "Wat is mijn 'stopgeschiedenis'?"
  • "Wat is mijn stopplan en hoe realiseer ik dat?"

Zo kaarten we het verslavingsgedrag aan en toetsen we de motivatie om te stoppen. Vervolgens stimuleren we de potentiële stopper om een concreet stopplan op te maken. Ook bespreken we daarbij eventuele hulpverleningskanalen.

Opvolgsessies

Na enige tijd kunnen we een opvolgsessie (of meerdere) facultatief inbouwen. Het centrale thema daarbij is: "Ik realiseer mijn stopplan." We bespreken intensief de uitvoering van het stopplan zodat uw medewerker de motivatie tot stop levendig houdt of terugvindt. Daarnaast bespreken we eventuele herval zodat uw medewerker leert uit de moeilijke momenten.

Het stappenplan is ook van toepassing op andere vormen van verslaving.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

e-learning Beeldschermwerk

De Attentia e-learning voor beeldschermwerkers is laagdrempelig en helpt uw medewerkers te sensibiliseren omtrent ergonomie. Dit op een speelse en leuke manier.

Infosessie CAO 100 - Alcohol, drugs & tabak

Tijdens een interactieve presentatie krijgen uw medewerkers alle informatie over het alcohol- en drugsbeleid dat in uw onderneming van toepassing is.

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2020

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...