Overslaan en naar de inhoud gaan

Stress en engagementsmeting SENSOR

Onze modulaire vragenlijst SENSOR meet de stress- en motivatiebronnen in uw organisatie en brengt de werkbeleving van uw medewerkers in kaart. Dat is het vertrekpunt voor onze aanpak rond het opzetten van een integraal HR en Well-being beleid in uw organisatie.

well-being

Over deze oplossing

Een wetenschappelijk onderbouwde manier om het welzijn in uw organisatie te meten, te vergelijken én acties te bepalen om het welzijn te verbeteren? Daarvoor maakt Attentia gebruik van SENSOR (Stress and Engagement Sources in the Organisation). Die modulaire vragenlijst geeft een duidelijk beeld van de stress- en motivatiebronnen in uw organisatie en brengt de werkbeleving van uw medewerkers in kaart. Een grondige meting is altijd het vertrekpunt van onze aanpak rond het opzetten van een integraal HR en Well-being beleid in uw organisatie. Het traject verloopt gefaseerd en de vragenlijst is modulair uit te breiden afhankelijk van uw wensen en behoeften. Binnen het SENSOR traject werken wij samen met u basis Well-being plan uit. De uitwerking van een volledig geïntegreerd HR & Well-being beleid nadien is optioneel.

Als werkgever bent u verplicht om een risicoanalyse psychosociale aspecten uit te voeren binnen uw organisatie. Dit kan u aan de hand van een kwantitatieve methodiek of een kwalitatieve methodiek naar keuze.


Hoe werkt het?

SENSOR laat een uitgebreide en gevarieerde analyse toe:

1. Scores werkaspecten en welzijnsindicatoren

Met deze analyse brengen we de belangrijkste stress- en motivatiebronnen in kaart, alsook de werkbeleving van de medewerkers.

2. Externe benchmark

In deze fase vergelijken we uw resultaten met een globale benchmark (+/- 140.000 andere observaties in België) of met een deel daarvan (bijvoorbeeld uw specifieke sector).

3. Interne vergelijkingen

Deze analyse maakt het mogelijk om risicogroepen in uw organisatie te detecteren. Dat gebeurt op basis van de persoonsgebonden (bijvoorbeeld leeftijd) en bedrijfsgebonden (bijvoorbeeld afdeling) gegevens op de eerste pagina van de vragenlijst. Voor elk van die groepen brengen we de werkbeleving in kaart en vergelijken we met de scores van de organisatie.

4. Regressieanalyse en prioriteitengrafiek

Met deze analyse kunt u nagaan welke stress- en motivatiebronnen de grootste impact hebben op het welzijn van uw medewerkers. Daarvoor doen we een beroep op onze referentiedatabase van ongeveer 140.000 observaties. Het resultaat van die analyse is erg waardevol: de stress- en motivatiebronnen die een aandachtspunt zijn binnen uw organisatie én die een bewezen impact hebben op het welzijn van de medewerkers krijgen op deze manier de hoogste prioriteit.

5. Naast de geschreven analyse ontvangt u ook een dynamisch Tableau-rapport waarbij u zelf aan de slag kunt met de resultaten.

6. Tot slot maken we een basis Well-being plan op, op basis van de SENSOR resultaten én in overleg met Key Stakeholders in uw organisatie.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

e-learning Beeldschermwerk

De Attentia e-learning voor beeldschermwerkers is laagdrempelig en helpt uw medewerkers te sensibiliseren omtrent ergonomie. Dit op een speelse en leuke manier.

Infosessie CAO 100 - Alcohol, drugs & tabak

Tijdens een interactieve presentatie krijgen uw medewerkers alle informatie over het alcohol- en drugsbeleid dat in uw onderneming van toepassing is.

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2020

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...