Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociale bijdrage vennootschappen

Als u uw sociale bijdragen wilt optimaliseren, moet u heel wat elementen in overweging nemen. Attentia kan u daarvoor met raad en daad bijstaan.

hr
payroll

Over deze oplossing

Als zelfstandige staat u zelf in voor de betaling van uw sociale bijdragen, want die vormen een privékost. Attentia kan u met raad en daad bijstaan om voor uw bedrijf een zo gunstig mogelijk resultaat te bereiken.

Sociale bijdragen voor vennootschappen

In 2017 betaalt een zelfstandige nog maximum 21% van zijn netto belastbaar inkomen aan sociale bijdragen. In 2018 daalt dit verder naar 20,5%.

De definitieve sociale bijdrage wordt berekend op basis van het netto belastbaar inkomen van het jaar zelf. Bij de start betaalt men een voorlopige bijdrage die na 2 à 3 jaar herberekend wordt, wanneer het werkelijk inkomen doorgegeven gekend is bij de belastingen die dit op zijn beurt doorgeeft aan het sociaal verzekeringsfonds. Men kan de betaalde bijdrage tevens welin de personenbelasting aftrekken van de brutoberoepsinkomsten.

Uw sociale bijdragen optimaliseren

Als u uw sociale bijdragen wil optimaliseren, moet u alle elementen die een invloed hebben in overweging nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld de verschuldigde bijdragen al dan niet ten laste neme van uw vennootschap. Attentia helpt u graag de beste oplossing te kiezen en te implementeren.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Aansluiting sociaal secretariaat

Loonadministratie en arbeidswetgeving zijn tijdrovend en complex. Sluit daarom aan bij Attentia sociaal secretariaat: een samenwerking zoals ú dat wilt.

Arbeidsreglement & policies

Met ons uitgebreide aanbod van arbeidsreglementen en policies kunt u sneller en beter aan de slag. Schaf de modeldocumenten makkelijk aan in onze webshop!

Basisopleiding sociaal recht

Een diepgaande kennis van de sociale wetgeving is een must voor elke payroll- of HR-medewerker. In onze opleiding komen alle relevante aspecten aan bod.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...