Overslaan en naar de inhoud gaan

Risicoanalyse - metingen fysische agentia

Attentia kan u helpen metingen en analyses uit te voeren bij de aanwezigheid van fysische agentia. Ons team van experts zet zich maximaal voor u in.

health & safety

Over deze oplossing

Als werkgever bent u verplicht de nodige maatregelen te nemen om het welzijn van uw medewerkers bij de uitvoering van hun werk te bevorderen (Welzijnswet van 04/08/1996). Omgevingsfactoren en de aanwezigheid van fysische, chemische en biologische agentia spelen een cruciale rol bij het welzijn op de werkplaats. U moet die dan ook nauwlettend in de gaten houden. Attentia kan u daarbij helpen.

Vertrouw op de experts van Attentia

De dienst arbeidshygiëne en ergonomie van Attentia bestaat uit een complementair team van arbeidshygiënisten, arbeidsgeneesheren, toxicologen en ergonomen. Zij zetten zich maximaal in om u als werkgever en uw preventieadviseurs bij te staan tijdens het uitvoeren van risicobeoordelingen en alle opdrachten die daarbij komen kijken.

Risicobeoordeling: onderzoek en omgevingsmetingen

Bij de risicobeoordeling van omgevingsfactoren en fysische agentia gaan we stapsgewijs te werk.

In een eerste fase kan een risicobeoordeling uitgevoerd worden om te evalueren op basis van blootstelling, technische fiche en risico waar effectief metingen dienen uitgevoerd te worden. Deze fase kan eventueel reeds intern opgenomen zijn zodat we onmiddellijk overgaan tot de risicobeoordeling op basis van metingen.
Van elke meetcampagne maken we een meetverslag op, inclusief voorstel/advies voor preventie- en beheersmaatregelen. Bij lawaaimetingen kunnen we ook lawaaikaarten opstellen.

We analyseren de werkomstandigheden en houden rekening met enerzijds de objectieve en anderzijds de subjectieve factoren. Onze preventieadviseurs onderzoeken het subjectieve aspect door middel van bevraging op de werkvloer, gestructureerde interviews of enquêtes bij de betrokken medewerkers.

Bij het gebruik en de aanwezigheid van fysische agentia op de werkvloer is het belangrijk om de juiste metingen uit te voeren. Bij omgevingsluchtmetingen denken we daarom eerst een meetstrategie uit. We meten onder meer de volgende stoffen in de werkplaatsatmosfeer:

  • Klimaatfactoren: temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, luchtsnelheid, PMV,PPD, WBGT
  • stoffen en gassen: formaldehyde, CO2, CO, NOx etc
  • verlichting
  • geluid en lawaai
  • trillingen
  • UV & IR en EM-stralingen
  • ...

Conformiteitsbeoordelingen

De preventieadviseurs van Attentia helpen u bij het analyseren van de conformiteiten en non-conformiteiten voor omgevingsfactoren en fysische agentia. We geven ook graag advies over onderwerpen als ioniserende en niet-ioniserende stralingen (UV, elektromagnetische stralingen, …).

Opleidingen

Onze dienst arbeidshygiëne en ergonomie verzorgt opleidingen over omgevingsfactoren en fysische agentia.

  • opleiding ‘halt aan het lawaai’
  • opleiding binnenklimaat
  • opleiding asbest.

Toolboxmeetings en bewustmakingscampagnes

Ook voor bijkomende toolboxmeetings en bewustmakingscampagnes op maat kunt u terecht bij Attentia.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Change management

Ingrijpende veranderingen realiseren is een van de meest complexe opdrachten voor managers. Attentia begeleidt u graag bij het change management proces.

Corporate vitality beleid

Attentia voorziet een interactieve, didactische aanpak om uw medewerkers enthousiast te maken over hun energie, gezondheid en persoonlijke groei.

Omgevingsfactoren

Attentia kan technisch advies geven over verlichting, geluid, verluchting en klimaat, op basis van grondplannen en technische fiches van de werkomgeving.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...