Overslaan en naar de inhoud gaan

Risicoanalyse - Metingen chemische agentia

Attentia kan u helpen metingen en analyses uit te voeren bij de aanwezigheid van chemische agentia. Ons team van experts zet zich maximaal voor u in.

health & safety

Over deze oplossing

Als werkgever bent u verplicht de nodige maatregelen te nemen om het welzijn van uw medewerkers bij de uitvoering van hun werk te bevorderen (Welzijnswet van 04/08/1996). Omgevingsfactoren en de aanwezigheid van fysische, chemische en biologische agentia spelen een cruciale rol bij het welzijn op de werkplaats. U moet die dan ook nauwlettend in de gaten houden. Attentia kan u daarbij helpen.

Vertrouw op de experts van Attentia

De cel Arbeidshygiëne en toxicologie van Attentia bestaat uit een complementair team van arbeidshygiënisten, arbeidsgeneesheren en toxicologen. Zij zetten zich maximaal in om u als werkgever en uw preventieadviseurs bij te staan tijdens het uitvoeren van risicobeoordelingen en alle opdrachten die daarbij komen kijken.

Risicobeoordelingen van chemische agentia

Attentia heeft een eigen stappenplan ontwikkeld waarmee we de risicobeoordeling opstellen van de gebruikte en/of aanwezige chemische agentia op de werkvloer. Onze preventieadviseurs doorlopen samen met u alle facetten van de risicobeoordeling, van screening tot evaluatie. We koppelen terug over de resultaten, leiden uw medewerkers op en zorgen voor hun bewustwordi.

Conformiteitsbeoordelingen

De preventieadviseurs van Attentia helpen u bij het analyseren van de conformiteiten en non-conformiteiten die aan een werkpost verbonden zijn (bijvoorbeeld laspost, zuurbaden, lokaal groep I). We adviseren u in verband met de collectieve bescherming (bijvoorbeeld ventilatie en afzuiging), individuele bescherming (bijvoorbeeld handschoenen en ademhalingsbescherming), opslag (zowel op veiligheids- als milieuvlak) en de correcte manipulatie van chemische agentia.

Meetcampagnes

Bij het gebruik en de aanwezigheid van chemische agentia op de werkvloer is het belangrijk om de juiste metingen uit te voeren. Bij omgevingsluchtmetingen denken we daarom eerst een meetstrategie uit. We meten onder meer de volgende stoffen in de werkplaatsatmosfeer:

 • stof (inhaleerbaar en inadembaar)
 • zware metalen
 • lasrook
 • uitlaatgassen
 • olienevel
 • asbest
 • organische contaminanten (alcoholen, aldehyden, esters, ...)
 • anorganische contaminanten (zuren en basen, ...)
 • VOC-screenings


Van elke meetcampagne stellen we een omstandig meetverslag op (inclusief voorstel/advies voor preventie- en beheersmaatregelen).

Toolboxmeetings en sensibiliseringscampagnes

Attentia biedt op maat gemaakte toolboxmeetings en sensibiliseringscampagnes aan. Enkele courante topics zijn:

 • risicoanalysemethodes
 • omgaan met gevaarlijke producten
 • correct gebruik van persoonlijke of collectieve beschermingsmiddelen
 • omgaan met keramische vezels en asbest

We stemmen voor u graag een specifieke toolbox af op uw bedrijf, locatie en onderwerp.

Opleidingen

Onze dienst arbeidshygiëne en toxicologie verzorgt opleidingen over chemische agentia en toxicologie.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Change management

Ingrijpende veranderingen realiseren is een van de meest complexe opdrachten voor managers. Attentia begeleidt u graag bij het change management proces.

Corporate vitality beleid

Attentia voorziet een interactieve, didactische aanpak om uw medewerkers enthousiast te maken over hun energie, gezondheid en persoonlijke groei.

Omgevingsfactoren

Attentia kan technisch advies geven over verlichting, geluid, verluchting en klimaat, op basis van grondplannen en technische fiches van de werkomgeving.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...