Overslaan en naar de inhoud gaan

Risicoanalyse beeldschermwerk: opleiding ergocoaching

Onze dienst ergonomie biedt een individuele coaching en persoonlijk advies aan om de werkpost op een ergonomisch verantwoorde manier in te richten.

well-being
health & safety

Over deze oplossing

Het doel van ergonomie is om het werk aan te passen aan fysieke en psychische mogelijkheden en beperkingen. Ergonomie is rekening houden met wat mensen kunnen en niet kunnen, de wisselwerking mens- machine -omgeving optimaliseren. Onze dienst ergonomie kan uw onderneming op verschillende niveaus (beleidsniveau, werkpostniveau, individueel niveau) bijstaan.

Werkpostniveau

Tijdens de rondgang wordt een individuele coaching aan de beeldschermwerkpost gegeven (zonder powerpoint). Er wordt persoonlijk advies gegeven zodat de werknemer zijn werkpost goed kan aanpassen alsook het materiaal die ter beschikking wordt gesteld (stoel, muis, toetsenbord, beeldscherm, etc.). De rondgang is bedoeld voor maximum 15 personen per halve dag. Per minigroep van ± 5 personen wordt algemene info gegeven gedurende ongeveer 30 minuten.

Van deze rondgang kan een rapportering worden opgemaakt met de gedetecteerde risico’s en daaraan gekoppelde adviezen zodat u meteen ook in orde bent wat betreft een risicoanalyse beeldschermwerk op individueel niveau. Bovendien kan er rapportering worden getrokken specifiek met betrekking tot aankoop; individuele werkpost en gezondheid.

Een rondgang kan voorafgegaan worden door infosessies beeldschermwerk (± 1 à 1,5u). De sessie start met de ergonomische aspecten van een slecht opgestelde beeldschermwerkpost om de deelnemers te laten nadenken over hoe en waarom de werkpost op een ergonomisch verantwoorde manier in te richten. De deelnemers verwerven kennis over de verschillende risico's in verband met hun taken en over de meest voorkomende klachten. Op het einde van de infosessie kent de werknemer de juiste instellingen voor zijn werkpost evenals het belang van een goede werkorganisatie teneinde klachten te beperken (visuele vermoeidheid, pijn in armen en rug). De uitleg wordt aangepast aan de kenmerken van het meubilair in het bedrijf.

Ergonomisch advies

Onze externe dienst kan u op diverse vlakken helpen:

  • Een risicoanalyse die de ergonomische knelpunten oplijst.
  • Advies rond machineopstellingen of computerwerk.
  • Evaluatie van medewerkersklachten.
  • Gedetailleerde uitwerking van preventieproblemen.
  • Opleiding en vorming.
  • Ontwikkeling van een actieplan als onderdeel van het globaal preventieplan.
  • Advies voor aanpassing of inrichting van kantoren.

 

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

e-learning Beeldschermwerk

De Attentia e-learning voor beeldschermwerkers is laagdrempelig en helpt uw medewerkers te sensibiliseren omtrent ergonomie. Dit op een speelse en leuke manier.

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Basisopleiding preventieadviseur niveau 3

Elke organisatie is verplicht om een interne preventieadviseur aan te stellen. Deze zesdaagse opleiding geeft u basiskennis over welzijn en veiligheid.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...