Overslaan en naar de inhoud gaan

Positief aanwezigheidsbeleid

Met de opleiding 'positief aanwezigheidsbeleid' maakt u uw organisatie beter bewust van de impact van afwezigheden op het functioneren van het team.

well-being

Over deze oplossing

Grijs verzuim – medewerkers die zich wat ziek voelen, maar niet echt werkonbekwaam zijn en toch thuis blijven – is onlosmakelijk verbonden met de betrokkenheid van uw medewerkers met hun job en met het bedrijf. In die wederzijdse betrokkenheid speelt de relatie tussen direct leidinggevende en medewerker een belangrijke rol. Met de opleiding 'positief aanwezigheidsbeleid' maakt u uw organisatie beter bewust van de impact van afwezigheden op het functioneren van het team.

'Grijs verzuim' vermijden

U kunt grijs verzuim maximaal vermijden als u uw medewerkers inzet op hun kerncompetenties en ze de mogelijkheid geeft om hun talenten daarin verder te ontwikkelen. Dat kunt u alleen realiseren via een open dialoog tussen tussen leidinggevende en medewerker.

Betrokkenheid en kansen geven aan medewerkers zijn belangrijke instrumenten om grijs verzuim tot een minimum te beperken. Het grijze verzuim dat u desondanks hebt, zal u moeten aanpakken met een gericht aanwezigheidsbeleid. Organisaties met een positief aanwezigheidsbeleid hebben namelijk het meeste succes bij het terugdringen van grijs verzuim.

Ons aanbod

Dankzij de opleiding creëert u:

  • Een heldere aanpak waarin iedereen zijn verantwoordelijkheden kent.
  • Een coherent en transparant beleid dat op iedereen van toepassing is
  • Geslaagde reïntegraties, aangepast werk en maatregelen.


Ook kunnen wij uw preventieadviseur-arbeidsgeneesheer ondersteunen bij het uittekenen van het aanwezigheidsbeleid.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Basisopleiding vertrouwenspersoon

Tijdens deze basisopleiding leert u de vaardigheden die u nodig hebt om uw functie als vertrouwenspersoon met zelfvertrouwen uit te voeren.

Change management

Ingrijpende veranderingen realiseren is een van de meest complexe opdrachten voor managers. Attentia begeleidt u graag bij het change management proces.

Corporate vitality beleid

Attentia voorziet een interactieve, didactische aanpak om uw medewerkers enthousiast te maken over hun energie, gezondheid en persoonlijke groei.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...