Overslaan en naar de inhoud gaan

Participatieve risicoanalyse psychosociale aspecten

Als werkgever bent u verplicht om een risicoanalyse psychosociale aspecten uit te voeren binnen uw organisatie. Dit kan u doen aan de hand van een kwantitatieve methodiek (vragenlijstonderzoek - zie SENSOR) of een kwalitatieve methodiek (participatief).

well-being

Over deze oplossing

Een participatieve risicoanalyse psychosociale aspecten verloopt gefaseerd en heeft een tweeledig doel. Enerzijds het concretiseren van stress- en motivatiebronnen in het werk en anderzijds het komen tot een voorstel van actieplan waarin mogelijke risicofactoren aangepakt worden teneinde het welzijn te verbeteren.
De participatieve risicoanalyse psychosociale aspecten kan uitgevoerd worden aan de hand van een werkgroep of individuele interviews.

Werkgroep

De werkgroep bevat maximum 12 personen, dit om een optimale werking te garanderen. De samenstelling van de werkgroep dient representatief te zijn voor de groep medewerkers die men wil bevragen via dit onderzoek (gelijke verdeling naar afdelingen, talen, en hiërarchisch niveau toe).
De organisatie beslist zelf hoe zij de werkgroep samenstelt (vb. ad random, vrijwilligers, aanduidingen). Belangrijk is dat de leden van de werkgroep kunnen spreken voor de andere medewerkers, en dat de samenstelling van de groep zo homogeen mogelijk is mbt de werkomgeving waarin men werkt.


De werkgroep komt een aantal keer samen om de stress- en motivatiebronnen in kaart te brengen, na te denken over oorzaken en gevolgen, een prioriteitenlijst op te maken en oplossingen te formuleren voor de gestelde knelpunten.
Om een optimaal verloop en een efficiënte samenwerking tussen de deelnemers van de werkgroep en de consultant van Attentia te garanderen, dient de werkgroep in één taal georganiseerd te worden.

Individuele interviews

Voor deze risicoanalyse wordt gebruik gemaakt van semigestructureerde interviews. Rekening houdend met de subjectieve lading en het belang van nuances zal elke medewerker geïnterviewd worden in zijn moedertaal door een medewerker van Attentia die van origine Franstalig of Nederlandstalig is. Attentia abstraheert de inhoud van alle gevoerde gesprekken op een anonieme en collectieve manier. Deze abstractie vertaalt zich in een overzichtelijk rapport waarin een categorisatie van de gedetecteerde risicofactoren wordt gegeven. In dit rapport worden ook adviezen gegeven voor de opstelling van een actieplan. Deze adviezen zijn gestoeld op de voorstellen van de medewerkers zelf.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Basisopleiding vertrouwenspersoon

Tijdens deze basisopleiding leert u de vaardigheden die u nodig hebt om uw functie als vertrouwenspersoon met zelfvertrouwen uit te voeren.

CAO 104: werkgelegenheidsplan oudere medewerkers

Ondernemingen met meer dan twintig medewerkers zijn verplicht om een werkgelegenheidsplan voor oudere medewerkers op te stellen. Attentia kan u daarbij helpen.

DOTS Solution: Health & Safety Essentials

DOTS brengt uw data van HR en Well-being samen in één modulair platform. Zo krijgt u efficiënt inzicht in uw bedrijf en het welzijn van uw medewerkers

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2020

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...