Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleiding ergocoaching productie

Onze dienst ergonomie kan uw onderneming op verschillende niveaus bijstaan. We geven coaching en advies omtrent werkposten en fysieke belasting.

well-being

Over deze oplossing

Het doel van ergonomie is om het werk aan te passen aan fysieke en psychische mogelijkheden en beperkingen. Ergonomie is rekening houden met wat mensen kunnen en niet kunnen, de wisselwerking mens- machine -omgeving optimaliseren. Onze dienst ergonomie kan uw onderneming op verschillende niveaus (beleidsniveau, werkpostniveau, individueel niveau) bijstaan.

Werkpostniveau

Het doel van de coaching is het aanleren van een lichaamsvriendelijke werkwijze in al zijn facetten. Hierbij wordt nadruk gelegd op het “hoe” en “waarom” in de ruimste zin, zodat de werknemer in staat is om de basisrisico’s in zijn situatie te herkennen en deze te verbeteren. De coaching wordt bij voorkeur gegeven als opfrissingsessie nadat medewerkers reeds opleiding spaar je rug hebben gevolgd.

Met behulp van het skelet en toebehoren wordt in een notendop het belang van rugsparende technieken uitgelegd ter plaatse op de werkvloer (half uur). Daarna komt de toepassing in de werkrealiteit van de werknemer. De concrete werksituaties worden ter plaatse bekeken en geanalyseerd waarbij de best practices worden toegelicht.

Het praktijkgedeelte wordt steeds toegepast op de specifieke werksituaties alsook is er voldoende ruimte voor vragen zodat we zeer gericht kunnen werken.

Een coaching sessie voor maximaal 12 deelnemers neemt ongeveer 3 uur in beslag. Na de theoretische toelichting kan geopteerd worden om de coaching op de werkvloer verder te zetten per groep aan de werkpost of per individu eventueel terwijl de werkzaamheden worden verdergezet.

 

Ergonomisch advies

Onze externe dienst kan u op diverse vlakken helpen:

  • Een risicoanalyse die de ergonomische knelpunten oplijst.
  • Advies rond machineopstellingen of computerwerk.
  • Evaluatie van medewerkersklachten.
  • Gedetailleerde uitwerking van preventieproblemen.
  • Opleiding en vorming.
  • Ontwikkeling van een actieplan als onderdeel van het globaal preventieplan.
  • Advies voor aanpassing of inrichting van kantoren.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Change management

Ingrijpende veranderingen realiseren is een van de meest complexe opdrachten voor managers. Attentia begeleidt u graag bij het change management proces.

Corporate vitality beleid

Attentia voorziet een interactieve, didactische aanpak om uw medewerkers enthousiast te maken over hun energie, gezondheid en persoonlijke groei.

Omgevingsfactoren

Attentia kan technisch advies geven over verlichting, geluid, verluchting en klimaat, op basis van grondplannen en technische fiches van de werkomgeving.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...