Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleiding beeldschermwerk: in topvorm achter uw bureau

In deze praktische opleiding leert u de risico's van beeldschermwerk kennen en ontdekt u tips en methodes om in topvorm achter uw bureau te zitten.

health & safety

Over deze oplossing

Langdurig zitten en beeldschermwerk leiden bij veel kantoorwerkers tot oogvermoeidheid, fysieke klachten en mentale belasting. In deze opleiding maken we u bewust van de risico’s en ontdekt u methodes om klachten te voorkomen.

Aan de hand van een korte presentatie worden in de infosessie basisregels uitgelegd om op een correcte ergonomische manier beeldschermwerk te kunnen verrichten en optimaal geïnstalleerd te zijn aan de eigen werkpost.

Hierbij wordt nadruk gelegd op het “hoe” en “waarom”, zodat de werknemer in staat is om de basisrisico’s in zijn situatie te herkennen en deze te verbeteren.

Naast deze infosessie bieden we ook een uitgebreidere opleiding aan waarbij dieper ingegaan wordt op inrichting van kantooromgevingen, omgevingsfactoren, het materiaal en preventiemaatregelen. Naargelang de noden van het bedrijf kunnen we dit in samenspraak verder afstemmen.

Indien gewenst kan het programma geconcretiseerd worden naar de bedrijfseigen werksituaties. Een voorafgaande voorbereidende fase wordt dan voorzien welke toelaat de concrete werksituaties te oberveren en te analyseren.

 

Programma

Tijdens deze infosessie (+/-01u30):

  • Leert u de risico's kennen van zittend werk en de meest voorkomende klachten.
  • Ontdekt u de correcte instellingen om de risico's op uw werkpost te verminderen.
  • Ontdekt u de juiste zithouding en hoe u oogvermoeidheid kunt voorkomen.
  • Nut en belang van de verschillende opties van de stoel en regelingen van de stoel
  • Krijgt u tips en oefeningen om meer te bewegen.

 

Extra tijdens de uitgebreide opleiding (+/- 03u30)

  • Schikking en optimale inrichting van een beeldschermwerkpost;
  • Aspecten van de werkorganisatie, de pauzes en de omgevingsfactoren (verlichting, t° en lawaai).
  • Specifiek oefeningen: stretching

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

e-learning Beeldschermwerk

De Attentia e-learning voor beeldschermwerkers is laagdrempelig en helpt uw medewerkers te sensibiliseren omtrent ergonomie. Dit op een speelse en leuke manier.

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Basisopleiding preventieadviseur niveau 3

Elke organisatie is verplicht om een interne preventieadviseur aan te stellen. Deze zesdaagse opleiding geeft u basiskennis over welzijn en veiligheid.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...