Overslaan en naar de inhoud gaan

Medische check-up 45+

Werknemers van 45 jaar en ouder hebben een globaal verhoogd gezondheidsrisico.
Voor hen voorzien we een uitgebreid gezondheidstoezicht specifiek gericht op 45+'ers.

health & safety
well-being

Over deze oplossing

De basis-parameters verzamelen we nu al tijdens het klassieke preventieve periodieke gezondheidstoezicht door de arbeidsarts.

 • BMI (Body Mass Index)*
 • Rookgedrag
 • Systolische bloeddruk*
 • Mate van beweging
 • Alcoholgebruik
 • Ervaren stress

*De BMI en bloeddruk worden gemeten, de andere bevraagd.

Bij het gezondheidstoezicht 45+ bepalen we een aantal extra gezondheidsindicatoren:
 

 • Vragenlijst: hierbij bevragen we op gestructureerde wijze verschillende cardiovasculaire risicofactoren, mentale balans, voedingsgewoontes en slaapkwaliteit.
 • Totaal cholesterol: het cholesterolgehalte is een nuttige bijkomende screening om het individueel risico in te schatten, en is een parameter van de SCORE-tabel (zie lager).
 • Vetgehalte: de BMI is goed als statistische parameter, maar heeft haar beperkingen. Het vetgehalte geeft een betere inschatting van het reële gezondheidsrisico.
 • Buikomtrek: ook de buikomtrek is een betere meetmethode voor het inschatten van het cardiovasculair risico dan de BMI.
 • Longfunctiemeting: Dit niet-invasief onderzoek geeft op eenvoudige wijze een objectief beeld van de gezondheid van de luchtwegen, door de kracht, snelheid en het volume bij uitblazen te meten. Zeker bij rokers is de opvolging van de gezondheid via deze weg nuttig.
 • Lichaamsdiagram: de voornaamste gemelde klachten bij werknemers van 45+ zijn van locomotorische aard. Het biedt een meerwaarde om de locomotorische klachten op een meer doorgedreven en uniforme wijze op te volgen aan de hand van een lichaamsdiagram.
 • SCORE-tabel: dit is een internationaal gevalideerde tabel opgebouwd uit de parameters geslacht, leeftijd, rookgedrag, systolische bloeddruk en totaal cholesterol.

Op basis van de verzamelde gezondheidsparameters kan de arts een gepersonaliseerd gezondheidsadvies geven. De antwoorden op de vragenlijst worden ook nog gedigitaliseerd en kunnen worden weergegeven in een globaal rapport voor de onderneming.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Aansluiting sociaal secretariaat

Loonadministratie en arbeidswetgeving zijn tijdrovend en complex. Sluit daarom aan bij Attentia sociaal secretariaat: een samenwerking zoals ú dat wilt.

Basisopleiding sociaal recht

Een diepgaande kennis van de sociale wetgeving is een must voor elke payroll- of HR-medewerker. In onze opleiding komen alle relevante aspecten aan bod.

BI Audit/logging rapport

Gegevens met betrekking tot de medewerkers zijn zeer onderhevig aan wijzigingen en aanpassingen. Gezien dit een impact kan hebben op de verloning is het belangrijk dat u hier een zicht op heeft.  

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...