Overslaan en naar de inhoud gaan

Loonoptimalisatie: hoe uw medewerkers fiscaalvriendelijk verlonen?

Tijdens deze opleiding overlopen we de verschillende alternatieve verloningsvormen, zodat u tot een optimaal resultaat kunt komen voor u én uw werknemers.

hr
payroll

Over deze oplossing

If you pay peanuts, you get monkeys'. Een motiverend en beheersbaar loonbeleid is dan ook essentieel voor een gezonde onderneming. Als werkgever is dat echter geen gemakkelijke oefening. Enerzijds vraagt u zich af hoe u de loonkost kunt beheersen. Anderzijds wilt u uw medewerkers graag gemotiveerd houden om het beste van zichzelf te (blijven) geven. Herkent u dat spanningsveld? Neem dan even de tijd voor uw fiscaliteit, dat loont! We overlopen de verschillende alternatieve verloningsvormen, zodat u tot een optimaal resultaat kunt komen voor u én uw werknemers.

Doelstelling

Na deze opleiding:

  • Hebt u een klare kijk op de verschillende componenten van de loonberekening.
  • Kent u de verschillende alternatieve beloningsvormen (zoals kosten eigen aan de werkgever, voordelen van alle aard, maaltijdcheques, geschenkcheques, groepsverzekering, mobiliteitsvergoeding, pc-privéplan, resultaatsgebonden voordelen, warranten, ...).
  • Krijgt u inzicht in de bruto/netto-impact van de alternatieve beloningsvormen en de manier waarop die behandeld worden in de personenbelasting van uw medewerkers.
  • Weet u wat kan en niet kan bij loonoptimalisatie en bent u op de hoogte van de mogelijke risico’s.
  • Beschikt u over een ruime kennis om uw eigen loonbeleid te optimaliseren binnen de wettelijke grenzen.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Bonusoptimalisatie via warrants

Warrants zijn een win-win die bedrijven zeker niet mogen mislopen. Interesse in een warrantplan voor uw onderneming? Kies uit onze drie servicemodules.

CAO 104: werkgelegenheidsplan oudere werknemers

Cao 104 verplicht ondernemingen met meer dan 20 werknemers om een werkgelegenheidsplan op te stellen. Attentia helpt u graag in orde te zijn met cao 104.

Loonoptimalisatie via alternatieve verloningsmogelijkheden

Met minimale middelen een maximaal rendement behalen? Attentia helpt u de verloning in uw bedrijf te optimaliseren. Zo bespaart u op uw personeelsbudget.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2020

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...