Overslaan en naar de inhoud gaan

Legal audit

Na onze legal audit bent u perfect voorbereid op een controle van het Toezicht op de Sociale Wetten en de Sociale Inspectie. Achteraf ontvangt u een verslag.

hr
payroll

Over deze oplossing

Wilt u goed voorbereid zijn op een inspectie? Bij een legal audit voeren wij een controle bij u ter plaatse uit, zoals die ook gebeurt door het Toezicht op de Sociale Wetten en de Sociale Inspectie.

Hoe werkt het?

Tijdens de audit lichten wij de volgende elementen door:

  • Sociale documenten.
  • Arbeidsreglement en andere brochures, reglementen en policies.
  • Contracten.
  • De uitzendovereenkomst die u met de gebruikers sluit.
  • Lonen en vergoedingen.
  • Verzekeringen met betrekking tot personeelsbeleid.
  • Arbeidsduurorganisatie.
  • Afwezigheden.
  • Een aantal belangrijke formele elementen in verband met de toepassing van de welzijnsreglementering.
  • Andere verplichtingen van de werkgever.

Daarnaast doen we een onderzoek naar de toegepaste loon- en arbeidsvoorwaarden voor de uitzendkrachten. Daarbij houden we rekening met de reglementering die van toepassing is binnen het Paritaire Comité. Binnen het kader van de audit houden we enkel rekening met de de specifieke sectorale bepalingen die van toepassing zijn op de uitzendkrachten. We doen dus verder geen onderzoek naar uw eventuele bedrijfsspecifieke loon- en arbeidsvoorwaarden (voor zover die beschikbaar zouden zijn).

Het verslag

Na de audit ontvangt u een verslag met alle vaststellingen, aanbevelingen en voorstellen. Bij de voorstellen geven we aan wat de mogelijke sancties zijn als u in de huidige situatie de inspectiediensten over de vloer zou krijgen. Indien nodig kunnen wij u ook helpen de verschillende to-do's te rangschikken naar prioriteit. Als we tijdens de audit vaststellen dat er optimalisaties op andere vlakken mogelijk zijn (bijvoorbeeld sociaal-fiscale loonoptimalisatie), dan nemen wij dat op in ons verslag. We kunnen u ook helpen die optimalisaties te implementeren.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Aansluiting sociaal secretariaat

Loonadministratie en arbeidswetgeving zijn tijdrovend en complex. Sluit daarom aan bij Attentia sociaal secretariaat: een samenwerking zoals ú dat wilt.

Arbeidsreglement & policies

Met ons uitgebreide aanbod van arbeidsreglementen en policies kunt u sneller en beter aan de slag. Schaf de modeldocumenten makkelijk aan in onze webshop!

Basisopleiding sociaal recht

Een diepgaande kennis van de sociale wetgeving is een must voor elke payroll- of HR-medewerker. In onze opleiding komen alle relevante aspecten aan bod.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...