Overslaan en naar de inhoud gaan

Individuele adviezen bij fysieke ongemakken of klachten

Voor sommige medewerkers is een diepgaandere ergonomische aanpak vereist. Attentia kan u bijstaan met ergonomisch advies over de werkpost van de betreffende medewerker.

well-being
health & safety

Over deze oplossing

Het doel van ergonomie is om het werk aan te passen aan fysieke en psychische mogelijkheden en beperkingen. Ergonomie is rekening houden met wat mensen kunnen en niet kunnen, de wisselwerking mens- machine -omgeving optimaliseren. Onze dienst ergonomie kan uw onderneming op verschillende niveaus (beleidsniveau, werkpostniveau, individueel niveau) bijstaan.

Individueel niveau

Voor sommige medewerkers is een diepgaandere ergonomische aanpak vereist, bijvoorbeeld vanwege een medische achtergrond. In dat geval geeft Attentia op aanvraag ergonomisch advies over de werkpost van de betreffende medewerker. Een uitgebreid overleg met de medewerker is daarbij een essentieel onderdeel om de voorgestelde oplossing te doen slagen.

Die gepersonaliseerde informatie baseren we op de specifieke meubels, materialen en hulpmiddelen van het bedrijf. Daarbij leggen we de nadruk op het 'hoe' en 'waarom' in de ruimste zin. Het doel is om de medewerker ergonomisch zo optimaal mogelijk te ondersteunen en te begeleiden, zowel bij beeldschermwerk als bij fysieke klachten.

Op een halve dag kunnen we een grondige analyse uitvoeren voor 2 personen. Een verslag met bevindingen en adviezen wordt eveneens opgemaakt.

Ergonomisch advies in samenwerking met Fedris

De werknemer die via het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s een rugrevalidatie heeft kunnen volgen, kan bij het hernemen van zijn werk beroep doen op een ergonomische interventie om de werkpostsituatie zo goed mogelijk aan te passen.

Tijdens de interventie wordt er nagegaan wat de belastende factoren zijn voor de werknemers tijdens het werk. Er wordt een advies geformuleerd over de werkpost van de werknemer en zijn houding bij het werk zodat de fysieke belasting verminderd bij de activiteiten.

Het Fedris voorziet een terugbetaling van 418,195 € voor deze prestaties indien deze gebeuren binnen de 6 maand na de interventie van het Fedris. Meer informatie is terug te vinden op volgende website https://fedris.be/nl/werkgever/beroepsziekten-privesector/preventie/preventieprogramma-voor-lage-rugpijn

Ergonomisch advies

Onze externe dienst kan u op diverse vlakken helpen:

  • Een risicoanalyse die de ergonomische knelpunten oplijst.
  • Advies rond machineopstellingen of computerwerk.
  • Evaluatie van medewerkersklachten.
  • Gedetailleerde uitwerking van preventieproblemen.
  • Opleiding en vorming.
  • Ontwikkeling van een actieplan als onderdeel van het globaal preventieplan.
  • Advies voor aanpassing of inrichting van kantoren.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

e-learning Beeldschermwerk

De Attentia e-learning voor beeldschermwerkers is laagdrempelig en helpt uw medewerkers te sensibiliseren omtrent ergonomie. Dit op een speelse en leuke manier.

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Basisopleiding preventieadviseur niveau 3

Elke organisatie is verplicht om een interne preventieadviseur aan te stellen. Deze zesdaagse opleiding geeft u basiskennis over welzijn en veiligheid.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...