Overslaan en naar de inhoud gaan

Individueel advies bij vermoeden van alcohol en drugsproblematiek

We voeren individuele gesprekken met medewerkers die mogelijk slecht functioneren als gevolg van een vermoedelijk alcohol- of drugsprobleem.

well-being

Over deze oplossing

We voeren individuele gesprekken met medewerkers die mogelijk slecht functioneren als gevolg van een vermoedelijk alcohol- of drugsprobleem.

Hoe werkt het?

De motivatiegesprekken zijn erop gericht om samen met de medewerker de onderliggende problemen in kaart te brengen. We peilen naar de hulpvraag en motiveren de medewerker om de problematiek te erkennen en zich te engageren om zijn of haar gedrag positief te veranderen. Indien nodig helpt Attentia om de juiste gespecialiseerde hulpverlening te vinden en verwijzen we door naar de curatieve sector.

Door de medewerker hulp aan te bieden, beperken of voorkomen we de negatieve impact op de werkvloer en verhogen we het welzijn van de medewerker.

Praktische overwegingen

We voorzien per persoon maximum drie individuele gesprekken. Als de gesprekken in het bedrijf zelf plaatsvinden, is het essentieel dat daar een vertrouwelijk lokaal voor beschikbaar is.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

e-learning Beeldschermwerk

De Attentia e-learning voor beeldschermwerkers is laagdrempelig en helpt uw medewerkers te sensibiliseren omtrent ergonomie. Dit op een speelse en leuke manier.

Infosessie CAO 100 - Alcohol, drugs & tabak

Tijdens een interactieve presentatie krijgen uw medewerkers alle informatie over het alcohol- en drugsbeleid dat in uw onderneming van toepassing is.

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...