Overslaan en naar de inhoud gaan

Geneeskundige schifting voor chauffeurs

Een attest van rijgeschiktheid is wettelijk verplicht voor iedere professionele chauffeur. Als zelfstandige kunt u daarvoor terecht bij Attentia.

health & safety

Over deze oplossing

Een attest van rijgeschiktheid is wettelijk verplicht voor iedere professionele chauffeur. Chauffeurs mogen geen lichamelijke of geestelijke aandoening of afwijking hebben die hun functionele mogelijkheden zodanig zou beperken dat het een gevaar kan opleveren voor de veiligheid bij het besturen van een motorvoertuig.

Wie is wettelijk verplicht om een rijgeschiktheidsattest te kunnen voorleggen?

 • Zelfstandige chauffeurs uit de volgende categorieën:
  • Vervoer van materieel: houders van een rijbewijs C (C, C+E, C1, C1+E) zoals vrachtwagenbestuurders
  • Vervoer van personen: houders van een rijbewijs D (D, D+E, D1, D1+E) zoals bestuurders van een autobus
  • Bezoldigd vervoer van personen (rijbewijs A, B, B+E) met een van de volgende functies:
  • Taxichauffeur
 • Chauffeur in verhuurdienst
 • Ambulancechauffeur
 • Instructeur van een rijschool
 • Bezoldigd leerlingenvervoer

Wat moet u doen om zo'n attest te behalen?

Als zelfstandige staat u zelf in voor dit onderzoek via een arts of externe dienst voor preventie en bescherming. Die zal bepalen of u als bestuurder rijgeschikt bent en zal u een rijgeschiktheidsattest afleveren, al dan niet onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

Het attest is in de regel vijf jaar geldig. In sommige gevallen is de geldigheidsduur korter, conform de minimumnormen voor lichamelijke en geestelijke geschiktheid.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Infosessie CAO 100 - Alcohol, drugs & tabak

Tijdens een interactieve presentatie krijgen uw medewerkers alle informatie over het alcohol- en drugsbeleid dat in uw onderneming van toepassing is.

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Basisopleiding preventieadviseur niveau 3

Elke organisatie is verplicht om een interne preventieadviseur aan te stellen. Deze zesdaagse opleiding geeft u basiskennis over welzijn en veiligheid.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...