Overslaan en naar de inhoud gaan

Ergonomie

Het doel van ergonomie is werk aanpassen aan de mogelijkheden en beperkingen van de mens. Attentia kan uw bedrijf bijstaan op verschillende niveaus.

health & safety

Over deze oplossing

Het doel van ergonomie is het werk aan te passen aan de fysieke en psychische mogelijkheden en beperkingen van de mens. Ergonomie is dus rekening houden met wat mensen kunnen en niet kunnen en de wisselwerking tussen mens, techniek en omgeving optimaliseren. Onze dienst ergonomie kan uw onderneming bijstaan op verschillende niveaus.

Ergonomisch advies

Onze externe dienst kan u op diverse vlakken helpen:

 • Risicoanalyse die de ergonomische knelpunten oplijst.
 • Advies rond machineopstellingen of computerwerk.
 • Evaluatie van klachten van medewerkers.
 • Gedetailleerde uitwerking van preventieproblemen
 • Opleiding en vorming.
 • Ontwikkeling van een actieplan als onderdeel van het globaal preventieplan.
 • Advies voor de aanpassing of inrichting van kantoren.


Methode voor ergonomische studies

Alle consultants van Attentia hebben een aanvullende opleiding ergonomie gevolgd. Zij zullen de werkomstandigheden analyseren en houden daarbij rekening met:

het objectieve aspect: we voeren een evaluatie uit door middel van fysiologische metingen (bewegingshoeken, hartfrequentie, duw- en trekkrachten, spierkrachten, ...) en/of omgevingsmetingen.

het subjectieve aspect: we doen een onderzoek bij het betrokken personeel op basis van interviews, vragenlijsten, enz.

Onze dienst ergonomie is onder meer gespecialiseerd in de ergonomische studie van:

 • Beeldschermwerk.
 • Activiteiten met risico voor de rug, zoals heffen.
 • Statisch werk en kassawerkposten.
 • Repetitieve arbeidstaken.


Ook de interactie met het werkklimaat (verlichting, geluid, trillingen, …) speelt een belangrijke rol bij het ergonomische welzijn. Daarom wordt een ergonomisch onderzoek vaak gecombineerd met klimaatmetingen.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

e-learning Beeldschermwerk

De Attentia e-learning voor beeldschermwerkers is laagdrempelig en helpt uw medewerkers te sensibiliseren omtrent ergonomie. Dit op een speelse en leuke manier.

Basisopleiding preventieadviseur niveau 3

Elke organisatie is verplicht om een interne preventieadviseur aan te stellen. Deze zesdaagse opleiding geeft u basiskennis over welzijn en veiligheid.

Basisopleiding VCA: opleiding en examen

Tijdens deze opleiding leren we u de basisbeginselen van VCA. Deelnemers die slagen voor het examen ontvangen een VCA-certificaat dat tien jaar geldig is.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...