Overslaan en naar de inhoud gaan

Co-sourcing preventieadviseur arbeidshygiëne

Heeft uw Interne Dienst Preventie & Bescherming op het Werk hulp nodig? Attentia biedt een geïntegreerde aanpak om de taken van de preventieadviseur voor arbeidshygiëne te ondersteunen.

health & safety

Over deze oplossing

Attentia kan de Interne Dienst Preventie & Bescherming op het Werk ondersteuning bieden bij het vervullen van de taken van de preventieadviseur voor arbeidshygiëne.

We kiezen voor een geïntegreerde aanpak om zo de arbeidshygiëne binnen uw bedrijf van a tot z te borgen.

Er kan tegelijkertijd op verschillende niveau’s gewerkt worden om uiteindelijk te komen tot een aanpak waarbij arbeidshygiëne leeft van de werkvloer tot het hoogste managementniveau.

Hieronder een greep van de taken die kunnen uitgevoerd worden:

 • Processen binnen uw bedrijf leren kennen, auditeren en identificeren waar de schakel arbeidshygiëne ontbreekt
 • Uitwerken van procedures en instructies;
 • Uitwerken van arbeidshygiënebeleid
 • Uitvoeren van risicoanalyses chemische agentia, biologische agentia en fysische agentia, en hiervan schriftelijk verslag uitbrengen;
 • Uitvoeren van omgevingsmetingen (geluid, verlichting, klimaat, trillingen, chemische stoffen, microbiologische staalnames etc
 • Inventariseren van gevaarlijke producten en risicoanalyse toepassen
 • Risicobeoordelingen gevaarlijke producten, blootstelling aan trillingen, klimaatfactoren, geluid, licht,…
 • Opstellen van instructies betreffende gebruik producten, PBM’s;
 • Geven van adviezen over het opslaan van producten
 • Periodiek bezoeken van de werkposten, grondig onderzoek van de werkposten onder meer in geval van gezondheidsklachten;
 • Geven van introductieopleidingen in arbeidshygiëne voor hiërarchische lijn;
 • Geven van sensibilisatiesessies betreffende gebruik PBM’s, opleiding gevaarlijke producten etc
 • Meewerken aan sensibilisatiecampagnes
 • Opvolgen van de nieuwe wetgeving betreffende arbeidshygiëne;

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

Co-sourcing arbeidsgeneesheer of verpleger

Attentia staat in voor het gezondheidstoezicht van uw medewerkers. We voeren het verplicht medisch onderzoek uit en bieden diverse andere diensten aan.

Co-sourcing preventieadviseur gezondheid

Heeft uw Interne Dienst Preventie & Bescherming op het Werk ondersteuning nodig? Attentia helpt de taken van de preventieadviseur voor gezondheid te vervullen. Ook een welzijnsaudit is mogelijk.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...