Overslaan en naar de inhoud gaan

CAO 104: werkgelegenheidsplan oudere werknemers

Cao 104 verplicht ondernemingen met meer dan 20 werknemers om een werkgelegenheidsplan op te stellen. Attentia helpt u graag in orde te zijn met cao 104.

hr
well-being

Over deze oplossing

Sinds 2013 is de cao 104 in werking en die verplicht ondernemingen met meer dan twintig werknemers om een werkgelegenheidsplan op te stellen. Daarin moeten een of meer ondernemingsspecifieke maatregelen staan om de 45+ medewerkers langer aan het werk te houden, of hun aantal te verhogen via leeftijdsspecifieke aanwervingen. De zoveelste administratieve last? Zeker niet! Het plan is een gelegenheid om uw HR- en Well-beingbeleid te optimaliseren én uw oudere medewerkers gemotiveerd te houden. Attentia helpt u graag bij de creatie en optimalisatie van het plan 45+ of cao 104.

Hoe werkt het?

Heeft uw onderneming een gebalanceerde leeftijdspyramide en verkiest u de insteek van een basis actieplan om de wettelijke verplichting na te komen ? Dan kunt u in onze webshop een model van een werkgelegenheidsplan downloaden. Staat de duurzame inzetbaarheid oudere werknemers daarentegen hoog op uw agenda? Dan bieden we u het Goldies-programma: een consultingprogramma (HR én Well-being) op maat van uw bedrijf, waarmee u 45-plussers gelukkig en gemotiveerd aan het werk houdt. Zo verhoogt u de inzetbaarheid, productiviteit en het engagement van uw oudere werknemers.

Wettelijke context

Het aantal werknemers wordt vastgelegd voor een periode van vier jaar. In 2017 is de laatste telling gebeurd. Dat betekent dat alle ondernemingen die op de eerste werkdag van 2017 meer dan twintig werknemers hebben, voor de volgende vier jaar een tewerkstellingsplan moeten opmaken. Dat plan wordt jaarlijks besproken op de ondernemingsraad, ten laatste drie maanden na het afsluiten van het boekjaar. U kunt een jaarlijks plan of een meerjarenplan opmaken.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Aansluiting sociaal secretariaat

Loonadministratie en arbeidswetgeving zijn tijdrovend en complex. Sluit daarom aan bij Attentia sociaal secretariaat: een samenwerking zoals ú dat wilt.

Basisopleiding sociaal recht

Een diepgaande kennis van de sociale wetgeving is een must voor elke payroll- of HR-medewerker. In onze opleiding komen alle relevante aspecten aan bod.

BI Audit/logging rapport

Gegevens met betrekking tot de medewerkers zijn zeer onderhevig aan wijzigingen en aanpassingen. Gezien dit een impact kan hebben op de verloning is het belangrijk dat u hier een zicht op heeft.  

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...