Overslaan en naar de inhoud gaan

Basisopleiding vertrouwenspersoon

Tijdens deze basisopleiding leert u de vaardigheden die u nodig hebt om uw functie als vertrouwenspersoon met zelfvertrouwen uit te voeren.

well-being

Over deze oplossing

Psychosociaal welzijn op het werk: ook de wetgever ziet er het belang van in, zoals de wet van 10 april 2014 benadrukt. Toch wordt dat welzijn aan alle kanten bedreigd. Een misplaatste opmerking, pesten op het werk, een zware burn-out door torenhoge werkdruk, … Als vertrouwenspersoon bewaakt u het welzijn. Daarvoor moet u actief luisteren en krachtig bemiddelen, want u hoort vaak tegenstrijdige versies van hetzelfde verhaal. Wetten en procedures bieden u dan een houvast. Attentia leert u graag de vaardigheden die u nodig hebt om uw functie als vertrouwenspersoon met zelfvertrouwen uit te voeren.

Theoretische houvast

Tijdens deze opleiding zet u uw tanden in de wetten en procedures rond psychosociaal welzijn op het werk. U leert de regels concreet toe te passen, waardoor u stukken steviger in uw schoenen staat.

Het wettelijke stappenplan, de klachtenprocedure, modeldocumenten, … Na afloop van deze opleiding kent u die door en door. Zo voert u uw rol zelfverzekerd uit en dat wakkert het vertrouwen van uw medewerkers aan – de basisvoorwaarde om naar een vertrouwenspersoon te stappen.

Levensechte situaties

De theorie maken we bevattelijk met verschillende voorbeelden en casestudy’s. Ook krijgt u de kans om situaties voor te leggen waar u zelf mee worstelt en om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers aan de opleiding. Zo krijgt u concrete handvatten om psychosociale risico's op het werk tegen te gaan of om een collega te helpen een burn-out te vermijden.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Change management

Ingrijpende veranderingen realiseren is een van de meest complexe opdrachten voor managers. Attentia begeleidt u graag bij het change management proces.

Corporate vitality beleid

Attentia voorziet een interactieve, didactische aanpak om uw medewerkers enthousiast te maken over hun energie, gezondheid en persoonlijke groei.

DOTS Solution: Health & Safety Essentials

DOTS brengt uw data van HR en Well-being samen in één modulair platform. Zo krijgt u efficiënt inzicht in uw bedrijf en het welzijn van uw medewerkers

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2021

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 158 oplossingen...