Overslaan en naar de inhoud gaan

Aansluiting externe dienst: periodieke en niet-periodieke onderzoeken

Werkgevers zijn verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Hebt u voor bepaalde domeinen geen expert beschikbaar? Dan kunt u terecht bij Attentia.

health & safety

Over deze oplossing

Als u medewerkers in dienst hebt, bent u verplicht een preventieadviseur aan te stellen. Die zal risico's voor uw medewerkers analyseren en preventiemaatregelen voorschrijven. Een preventieadviseur waakt over de arbeidsveiligheid, psychosociale aspecten, bedrijfshygiëne, ergonomie en arbeidsgeneeskunde. Is er voor bepaalde domeinen intern geen deskundige beschikbaar? Hebt u bijvoorbeeld geen arbeidsgeneesheer in dienst? Dan kunt u terecht bij de externe dienst voor preventie en bescherming (EDPBW) van Attentia.

Wettelijke verplichtingen

Dankzij onze EDPBW voldoet u aan alle wettelijke verplichtingen:

  • gezondheidsbeoordelingen (jaarlijks, driejaarlijks of vijfjaarlijks)
  • jaarlijks bedrijfsbezoek
  • bijwonen Comité Preventie en Bescherming op het Werk
  • hulp om het jaarverslag op te stellen (inclusief het luik psychosociale belasting)

Ondersteuning

Wij kunnen op verschillende vlakken ondersteuning aanbieden:

  • steun om een beleid uit te werken, te plannen, uit te voeren en te evalueren volgens het dynamisch risicobeheersingssysteem
  • onderzoeken uitvoeren op de werkplek na een arbeidsongeval met vier of meer dagen werkongeschiktheid
  • meewerken aan de risico-identificatie
  • advies uitbrengen bij de resultaten van de risicoanalyse en voorstellen uitwerken over maatregelen voor een permanente risicoanalyse.
  • advies verlenen om het globaal preventieplan en het jaaractieplan op te stellen, uit te voeren en bij te sturen.
  • optreden als preventieadviseur psychosociale belasting in het wettelijk kader.


Bij bedrijven die beschikken over een eigen interne preventiedienst niveau 1 of niveau 2, kan Attentia die dienst ondersteunen om bovenstaande taken uit te voeren.

Wenst u meer informatie?

Is dit product iets voor uw bedrijf? Of wenst u bijkomende informatie te ontvangen? Neem contact op en we bekijken samen met u de mogelijkheden. 

Meer oplossingen

Infosessie CAO 100 - Alcohol, drugs & tabak

Tijdens een interactieve presentatie krijgen uw medewerkers alle informatie over het alcohol- en drugsbeleid dat in uw onderneming van toepassing is.

Basisopleiding preventieadviseur niveau 3

Elke organisatie is verplicht om een interne preventieadviseur aan te stellen. Deze zesdaagse opleiding geeft u basiskennis over welzijn en veiligheid.

Basisopleiding VCA: opleiding en examen

Tijdens deze opleiding leren we u de basisbeginselen van VCA. Deelnemers die slagen voor het examen ontvangen een VCA-certificaat dat tien jaar geldig is.

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.

Welkom op het Eureka-platform van Attentia waar we u een overzicht bieden van al onze oplossingen voor HR en Well-being! Zit u ergens mee en heeft u nood aan een gepaste en doeltreffende oplossing? Zoek niet verder! We bieden tal van oplossingen binnen HR, Payroll, Well-being en Health & Safety. Geef uw zoekterm in en krijg een overzicht van relevante producten of diensten. Of verfijn uw zoektocht via de zinzoeker. Is het resultaat nog niet specifiek genoeg? Gebruik dan de handige filters voor een doelgerichte oplossing. Wenst u meer informatie over de voorgestelde oplossing, klik er op en leer meer. Of neem contact op via het formulier dat u op de productpagina vindt.

© Copyright by Attentia - 2022

Uw privacy Gebruiksvoorwaarden
Zoeken in 157 oplossingen...